Gyöngyösoroszi Hagyományőrzők Egyesület

Gyöngyösoroszi Hagyományőrzők Egyesület

 

3211 Gyöngyösoroszi Jókai út 3.

Vezető: Kincsesné Molnár Judit

Adószám: 18504884-1-10

 

A Gyöngyösoroszi Hagyományőrző Csoport 2011. októberében alakult, az intézményi kórus utódjaként. 2013. áprilisától bejegyzett civil szervezetként működünk.

Célunk, hogy a községben fellelhető hagyományokat felkutassuk és megőrizzük a felnövekvő nemzedéknek. Ünnepekhez, évszakokhoz kapcsolódóan sorra vesszük a hagyományos tevékenységeket, szokásokat, ételeket és azokat próbáljuk feleleveníteni. Fontosnak tartjuk, hogy ezzel a szerveződéssel összekapcsoljuk a korosztályokat és aktivizáljuk a lakosságot. A találkozóinknak van irányított része és van szabad kötetlen beszélgetésre szánt ideje is. Tagjaink különböző korcsoportokhoz tartoznak,  de a lelkesedésünk egységes. Szórakoztatjuk a falu lakosságát helyi rendezvényeinken tánccal, énekkel és egyéb produkciókkal. A közönség mindig érdeklődéssel várja előadásainkat, hogy milyen meglepetéssel rukkolunk elő. Műsorainkkal már több környező településen is megfordultunk ahol sikerrel képviseltük Gyöngyösoroszi községet.

Működésünkhöz megalakulásunk óta minden évben jelentős támogatást kapunk az önkormányzattól, ezen felül a befolyt tagsági díjból gazdálkodunk. 2014. évben MVH által kiírt pályázat keretein belül új viseletet kapott a csoport.