Gyöngyösoroszi Szabadidős Lövészklub

Vezetője: Molnár Tibor
Telefonszáma: 06-30/607-1146
Székhelye: 3211 Gyöngyösoroszi, Jókai M. u. 3.
Adószám: 19135375-1-10
Számlaszám: 62000040-11033891
Elnökség tagjai: Kovács Béla, Szecskő Lajos


1970. februárjában Vécsey Péter tanító bácsi vezetésével az akkori középső iskola épületében, - Kossuth út 90. alatt - megalakult az MHSZ kereteiben a lövészet a falunkban. Majd alig egy év elteltével helység hiányában a tevékenység szünetelt és 1972-ben került újraszervezésre a klub és jelenlegi helyén a kultúrház pincéjében kapott helyet, ahol azóta is tevékenykedünk. A pince helységet kitataroztuk, villamosságot megoldottuk és rengeteg munkát fektettünk bele, hogy a helyiség használható legyen. Már nem sokkal a megalakulást követően igen jó eredményeket értünk el. A rendszerváltást követően, 1990-ben az MHSZ megszűnt, ezt követően a Magyar Technikai és Tömegsport Szövetség keretében működött a községi honvédelmi klub. Később nevet változtattunk Szabadidős Lövészklub névre. 1993.-tól a Magyar Sportlövő Szövetség tagjai lettünk. Egyre több versenyen vettünk és jelenleg is veszünk részt igen jó eredménnyel. Kiskaliberű pisztollyal, valamint központi gyújtású pisztollyal, légpuskával, légpisztollyal versenyzünk. A kistérségi vándor kupát sportpisztoly kategóriában két ízben nyertük el, amelyet harmadszor 2011-ben végleg magunkénak tudhatjuk. Egyéni és csapat teljesítményünk is igen kimagasló.

Fő tevékenység: a lakosság részére a szabadidő hasznos eltöltéséhez rendezvények szervezése, elsősorban lövészversenyekre felkészítés , heti rendszerességgel lövészedzés a klubhelyiségben, kedvező időjárás esetén a szabadtéri lőtéren, amit folyamatosan karbantartunk és lehetőségek szerint fejlesztünk.


Női klubtagok részére igény szerint aerobik tornaedzéseket tartunk, amelyre egyre nagyobb igény jelentkezik, ezért a község minden mozogni vágyó hölgytagja részére rendelkezésre állunk.

Kisgyermekek részére is szervezünk különféle rendezvényeket, már hagyomány a Mikulás-nap ahol gyermekek és szüleik több éve együtt szórakozhatnak. Ezenkívül minden évben megrendezzük a pótszilvesztert, a nőnapi ünnepséget és egyéb közösség formáló eseményeket melybe a klub tagokon kívülieket is bevonjuk. A klubban kapnak helyet a fiatalok részére a lan-partik és a közös születés és névnapok. Az edzésnapok kivételével minden nap rendelkezésükre áll a klubhelyiség ahol asztaliteniszezhetnek, zenét hallgathatnak, videózhatnak. Tagjaink segítségével zenés szórakoztató esteket is szervezünk a község minden lakója részére.

Jövőbeni céljaink továbbra is megszeretteti a sportot, ezen belül is sportlövészetet a fiatal korosztállyal, az utánpótlás nevelés hogy eredményeinkkel öregbíthessük Gyöngyösoroszi jó hírnevét és a közösségi életben való aktív részvétel.

 

Elért eredmények